Akupunktur bruges som en hjælp til at dæmpe behov og afhængighed.

Afhængighed og behov er mange ting. Man kan være afhængig af rygning, have behov for sukker og mad og have en stor trang til alkohol.

Akupunktur er ikke en magisk mirakelkur mod disse tilstande. Med akupunktur alene vil man ikke blive fri af afhængighederne uden viljen, til at frigøre sig. Men akupunktur kan hjælpe på flere måder.

Akupunktur kan lindre stress. Oftest er det stress, der får os til at overspise, til at ryge eller til at drikke.

For nogle mennesker, giver mad, smøger eller et par glas rødvin en momentan frigivelse fra spændinger og fra forskellige problemer. Effekten er midlertidig og begrænset, og bivirkningerne kender vi jo alle.

Akupunktur anvendt alene omkring behov, har ingen succes. Men akupunktur brugt som en del af et program med kostændringer, motion mm, spiller en overordentlig nyttig rolle.

Behandling

Generelt for akupunktur mod afhængighed er, at der udnyttes punkter på øret. Denne form for akupunktur hjælper til at slappe af og lette den neurotiske trang til ”rusmidler”, forårsaget af stress.

Behandlingen foregår på akupunkturpunkter på indersiden af øret. Korte, tynde, sterile akupunkturnåle indsættes på flere punkter. Behandlingerne har ofte en dybt beroligende virkning, skaber en følelse af ro og velvære.

Behandlingen suppleres efterfølgende med såkaldte perma-nåle, der er designet til at blive siddende nogle dage efter behandlingen. Dette bevirker en mere intensiv påvirkning af akupunkturpunktet.

I forbindelse med vægttab, kan der blive udleveret nogle ugeplaner for kost, og motion, så det er lettere at komme i gang, og ikke mindst, at fuldføre.